کراس فایر نام یک فناوری متعلق به شرکت ATI میباشد که توسط این فناوری امکان استفاده ی هم زمان از چند کارت گرافیکی توسط یک مادربرد به کاربران داده میشود. به واسطه ی این فناوری، یک چیپ ست کنترل کننده برروی برد اصلی نصب میشود و وظیفه ی کنترل کانالهای واسطه و هماهنگی و مدیریت اطلاعات آنها برای نمایش بر روی صفحه ی نمایشگر بر عهده ی این چیپ ست می باشد.
در این فناوری برای اتصال کارتها به یکدیگر از یک کابل به نام CrossFire Bridge یا پل کراس فایر استفاده می کنند.در برد اصلی پردازندههای گرافیکی که قابلیت استفاده از این فناوری را دارا می باشند، دو رابط برای اتصال به کارتهای گرافیکی دیگر تعبیه میشود که از یک رابط برای انتقال دادهها و از یک رابط برای برگشت انها استفاده می شود.
به طور رسمی تا 4 عدد کارت گرافیک را می توان به صورت کراس فایر نصب کرد که در این صورت به ان Quad Cross fire می گویند.
در اوایل معرفی این فناوری امکان متصل کردن کارت گرافیکی بویسلهٔ رابط PCI با سرعت ۸x امکان پذیر بود ولی با معرفی PCI Express ۲ این سرعت به ۱۶x(معادل۱۶ گیگا بایت در ثانیه)ارتقا یافت.
در نسخه اولیه که در سال 2005 میلادی معرفی شد باید یک کارت گرافیک معمولی داشتید و یک کارت گرافیک مستر اما در نسخه بعدی به نام CrossFire Xpress 3200 دیگر به یک کارت گرافیک خاص نیاز نداشتید و می توانستید با از کارت گرافیک معمولی به صورت همزمان روی PCI Express استفاده کنید (به استٍنای سری Radeon X1900 ) پس از آن نسل سوم وارد بازار شد با نام CrossFireX که کاستی هایی را برطرف می کرد و اکنون نسل جدید یا نسل چهارم معرفی شده است که دیگر از bridging port ها استفاده نمی کند بلکه به کمک فناوری XDMA بین دو کارت گرافیکی ارتباط بهتری برقرار (یک کانال مستقیم) می کند. PCI Express 3 اکنون 17.5 برابر سریعتر از PCI Express ۲ و به همین دلیل از فناوری XDMA استفاده شده است.
مشابه این فناوری برای شرکت Nvidia هم وجود دارد که به SLI معروف است.
و استفاده از این فناوری ها دارای مشکلاتی هم هست به عنوان مثال کارایی سه بعدی یا 3D بهبود نمی یابد یا framerate ممکن است کاهش یابد که یک مشکل ذاتی استفاده از دو یا چند کارت گرافیک به صورت همزمان است.