تبليغات در ياد بگير دات كام

 بسته های تبلیغاتی ارزان قیمت 

 

نسخه صوتی

شراکت در کسب و کار

 

شراکت در کسب و کار

 

وقتی که دو یا چند نفر نیروهای خود را برای انجام یک کسب و کار متحد می کنند با هم شریک هستند و این کار یک کسب و کار شراکتی است. در کشور های پیشرفته معمولا شراکت در کار های تخصصی و حرفه ای مانند پزشکی، وکالت و... صورت می گیرد. شرکا قبول می کنند به جای اینکه نام خود را در راس کسب و کار قرار دهند همه تحت یک نام واحد فعالیت کنند. و برای اعتبار آن تلاش کنند.

همانند تاجری که به تنهایی کار می کند افرادی که به صورت اشتراکی کار می کنند هم مسئولیت نا محدود دارند یعنی تک تک آنها به ازای کل اتفاقاتی که در قسمت های مختلف اتفاق می افتد مسئول هستند. اما به همان اندازه حق رای ندارند و نمی توانند عقاید خود را به دیگران تحمیل کنند.

شرکایی که روی کلیه جزییات و قوانین توافق نمی کنند کار بسیار پر ریسکی انجام می دهند. در عمل شراکت به یک سری توافق هایی ختم می شود. توافق بین شرکا قانونی است که باید به صورت سند وجود داشته باشد و به صورت جزوه مانند در اختیار هم قرار گیرد. و همه آن را امضا کنند. استفاده از وکیل برای تنظیم چنین سندی معقول تر است و باید این موارد در آن رعایت شود:

  • میزان حق عزل و نصب هر یک از شرکا

  • حق رای هر یک از شرکا

  • مقدار پولی که هر یک از شرکا در این کار باید سرمایه گذاری کند.

  • سود چگونه بین شرکا تقسیم شود.

  • فرایندی برای رفع اختلافات و تفاوت دیدگاه های بین شرکا تعیین شود.

برتری شراکت نسبت به کسب و کاری که مالکیت فردی دارد منابع است. این منابع می تواند پول، تخصص و مهارت باشد که معمولاً وقتی چند نفر با هم شراکت می کنند مجموع منابع آنها بیشتر از یک نفر خواهد بود. البته در یک کار شراکتی هر یک از شرکا عقیده و نظر خود را دارند پتانسیل اختلاف همیشه وجود دارد که می تواند منجر به ضرر و زیان و از هم پاشیدن کسب و کار شود. بنابراین برای جلوگیری از بروز اختلاف باید تمهیداتی در نظر گرفت که در ادامه بیشتر در این زمینه صحبت می کنیم.

 

جلوگیری از بروز اختلاف میان شرکا

وقتی صحبت از کار شراکتی به میان می آید همیشه به یاد اختلاف ها و مشکلاتی که بین شرکا رخ می دهد می افتیم. اما عامل این اختلافات چیست؟ و چرا در کار شراکتی این قدر پتانسیل اختلاف بالاست؟ راه حل چیست؟ در پاسخ باید بگویم بزرگترین عامل اختلاف غیر حرفه ای بودن افرادی است که وارد یک کار شراکتی می شوند. این افراد بخاطر عدم آگاهی قدم در راهی می گذارند که پتانسیل اختلاف بالایی دارد اما با رعایت نکاتی که در این مقاله ارائه می شود می توانید این پتاسیل اختلاف را به کمترین میزان ممکن کاهش دهید.

 برای جلوگیری از بروز اختلاف بین شرکا باید یک سری وظایف، اختیارات و تعهدات بین شرکا از همان ابتدا مشخص شود. اگر می خواهید با فرد یا افرادی برای یک کسب و کار وارد شراکت شوید قبل از هر کاری باید ابهامات را رفع نمایید. تعیین قوانین و مقررات دقیق و پیشگیرانه می تواند از بروز اختلافات جدی جلوگیری کند. اما این کار ساده ای نیست و احتیاج به مشورت با فردی با تجربه در این زمینه دارد چه از لحاظ تخصصی و چه از لحاظ قوانین و مقررات باید یک مشاور داشته باشید.  باید همه چیز در یک کار شراکتی از ابتدا مشخص و معین باشد و هر یک از شرکا در ابتدا بدانند که چقدر مسئولیت قبول کرده اند و حدود و اختیاراتشان مشخص باشد. به عبارت دیگر شفافیت وظایف و اختیارات شرکا یک اصل ضروری است.

ارزش های اخلاقی شراکت را رعایت کنید! لزوم شراکت موفق رعایت احترام متقابل بین اعضا است. فرق نمی کند که هر کسی چقدر سرمایه وارد شرکت کرده یا چقدر از تخصص و تجربه اش به کمک شرکت می آید و منجر به سود دهی آن می شود او باید احترام تک تک شرکا را نگه دارد و دیگران هم باید به او احترام بگدارند به عبارت بهتر شرکا باید فرهنگ شراکت را بیاموزند.

شراکت در کسب و کار

 

انتخاب شریک مناسب مهمترین عامل است. اگر فردی را که به شراکت انتخاب می کنید صادق نباشد، تخصص کافی نداشته باشد، فعال و پر تلاش و مسئولیت پذیر نباشد، پرخاشگر و تند خو باشد سرمایه کافی نداشته و... آیا شراکت شما آینده ای خواهد داشت؟ آیا می توانید به او اعتماد کنید؟ آیا می توانید به او اختیار دهید وقتی که برای تعطیلات به مسافرت می روید همه کار های شما را انجام دهد؟ آیا می توانید به او پول قرض بدهید بدون اینکه برای بازپرداختش نگران باشید؟ و بسیاری پرسش های از این دست می تواند به شما کمک کند تا در انتخاب شرکای خود بیشتر دقت کنید. چون یک فرد متعهد و مثبت نگر می تواند انگیزه گروهی را افزایش دهد و البته عکس این قضیه هم صدق می کند و یک فرد نا مناسب که خود کمکی نمی کند می تواند دیگران را هم نا امید و سرخورده کند.

انتخاب یک نفر یا یک گروه در میان شرکا که همه به آنها اعتماد و اطمینان دارند هنگام بروز اختلاف می تواند بسیار کارآمد باشد یکی از موفقترین روش های شراکت در کشور ما نوع پدر و فرزندی است که در این روش اعتبار و سرمایه پدر در کنار فعالیت و ابتکار فرزندان یکی از قدرتمندترین انواع شراکت را بنیان می نهد و معمولا پدری مقتدر و که به فرزندان خود اختیار عمل بیشتری می دهد می تواند کسب و کار خود را  آنچنان قدرتمند کند که از تصور خارج است. و هنگامی که اختلافی بروز کند اقتدار پدر مانع از هم پاشیدگی آن کسب و کار خواهد شد.

یکی از عوامل اختلاف در شراکت تخمین اشتباه است معمولا افراد هنگامی که کسب و کار جدیدی را شروع می کنند درباره سودآوری آن زیاد از حد خوشبین هستند و زمانی که متوجه می شوند سرمایه و وقت خود را هدر داده اند بیشتر از گذشته به یکدیگر و اشتباهات هم حساس می شوند و پتانسیل اختلاف و درگیری بسیار بالا می رود بنابراین قبل از شروع یک کسب و کار باید درباره عوامل عدم موفقیت آن تحقیق شود و همچنین باید برای زمان بروز بحران برنامه ای طرح ریزی شود مثلا وقتی بازار کساد است و شما به عنوان تازه کار وارد شده اید چه باید انجام دهید؟ یا اگر در آمد شما کفاف اجاره محل را نداد آیا ذخیره ای برای ادامه کار اختصاص داده اید؟ توصیه می کنم مقاله 17 اشتباه افراد در آغاز يك كسب و كار جديد را حتما بخوانید.

تقسیم مسئولیت و وظایف با توجه به توانایی ها از بروز مشکلات بعدی جلوگیری می کند البته این به سیستم مدیریت آن کسب و کار مربوط است. ولی بسیار از افراد درباره توانایی های خود دچار سو تفاهم هستند مثلا همه فکر می کنند می توانند مدیر لایقی باشند و حتی بعضی افراد با همین هدف وارد یک فعالیت شراکتی می شوند ولی وقتی مشکلات و بحران ها خود را نشان می دهند توانایی آنها مشخص می شود ولی دیگر دیر است. و گاه نیاز است که حتی فردی لایق خارج از دایره شرکا و آشنایان آنها مدیریت آن کسب و کار را به عهده بگیرد به خاطر داشته باشید که شما مسئول سرمایه خود و دیگران هستید بنابراین اکنون زمان مناسبی برای  یاد گرفتن و تجربه کردن و به خطر انداختن سرمایه نیست. در این گونه موارد نباید شرم حیا باعث شود از حق خود و دیگران کوتاه بیایید حتی می توانید این را وارد اساسنامه شرکت خود کنید. به هر حال در یک کسب و کار شراکتی تقسیم وظایف و مسئولیت ها اجتناب ناپذیر است و هر کسی با احساس مسئولیت باید گوشه ای از کار را بگیرد و افرادی که در راس قرار می گیرند در عین حال که باید این کسب و کار را به خوبی اداره نمایند می بایست طوری عمل کنند که هیچ یک از شرکا دلسرد نشوند و حتی برای آنها ایجاد انگیزه کنند.

افراد معمولاً برای هدفی خاص با یکدیگر شریک می شوند این هدف ممکن است حتی مالی نباشد اما آنچه مهم است تعهد همه افراد به آن هدف است برای این منظور باید هدف برای همه شرکا تقدس لازم را داشته باشند شریک شدن با کسی که به موفقیت شرکت اهمیت نمی دهد کار عاقلانه ای نیست.

در پایان همه شرکا تعهد نامه ای را امضا می کنند و خود را ملزم می کنند به آن پایبند باشند هر چند این تعهد نامه یک ضمانت نامه نیست اما با آگاهی همه اعضا از اصول شراکت می توان به موفقیت این فعالیت شراکتی بیشتر امید بست.

تحقیق و ترجمه: علی یزدی مقدم

 

 اين مقاله اختصاصاً براي ياد بگير دات كام تهيه شده است و استفاده از آن فقط با ذكر نام نويسنده يا مترجم و نام ياد بگير دات كام همراه با لينك آن مجاز  است

مطالب مرتبط: